Bitcoin är på väg att slå 11 000 $

Bitcoin har gjort det. Världens största digitala valuta efter marknadsstock har ökat utöver $ 10.000-märket och handlas nu för en imponerande $ 10 800, och noterar ett hopp på 11 procent endast under den senaste veckan.

Bitcoin skjuter utöver 10 000 dollar

Varför, plötsligt? Vad kan leda till att valutan skjuter upp så snabbt, och vad finns på plats som gör att bitcoin potentiellt kan behålla sin nuvarande prisposition? Det är inte som Bitcoin Future inte har gått över $ 10K-tröskeln under hela 2019, och ändå hittills har hopparna knappt varit över märket. Som ett resultat har bitcoin misslyckats med att hålla tillbaka en sådan position och har ofta sjunkit tillbaka till $ 9000-intervallet (eller lägre) inom några dagar eller till och med timmar efter att ha slagit $ 10K.

Den här gången verkar saker och ting vara lite annorlunda. För en sak verkar Fed helvetet att släppa nya stimulansmedel för det amerikanska folket som drabbats av koronaviruset. Detta fick slutligen priset att öka tidigare förra veckan. Dessutom finns det nyheter om att banker nu får erbjuda vårdnadstjänster för kunder med digitala valutor.

Den första garanterar ett stort paket pengar som går tillbaka till ekonomin – något som kan stabilisera bitcoin och pressa det längre upp den finansiella stegen. Den andra är en permanent gren av både centraliserad och decentraliserad finansiering. Detta kan stärka den monetära industrin i allmänhet och ge krypto en starkare känsla av legitimitet.

Vijay Ayyar – verksamhetschef på krypto-utbytet Luno – säger att många av plattformens institutionella handlare nu överväger att sälja sina BTC-stash till detaljister och mindre handlare. Detta kommer potentiellt att pressa tillgångens pris till en lägre siffra och därmed göra det mer attraktivt för större handlare som överväger att köpa sig in på bitcoin-marknaden.

Ayyar förklarade:

Det verkar inte ha hänt. Det vi har utvecklat är potentiellt återansamling av stora spelare, tillsammans med mindre handlare i ett försök att pressa BTC högre förbi 10K och mer förbi 10,5K, vilket är den stora motståndsnivån, där BTC senast satte högt. Vi har fortfarande inte brutit 10,5K nivån. Om det händer löper BTC troligen till $ 15K. Alla tecken pekar på det vid denna punkt.

Tja, då … Med tanke på att bitcoin nu handlar för knappt 10 900 USD och på gränsen till att slå ett $ 11K-territorium, är det förmodligen säkert att anta att valutan kommer att gå upp till det $ 15.000-intervall som Ayyars ord är sanna.

Ett vaccin blir närmare
Genom att lägga bitcoin åt sidan har guld också varit på väg att slå en ny höjd på $ 2 000 per uns och hylla idén att bitcoin är „digitalt guld.“ Ayyar säger vidare att han är säker på att bitcoin potentiellt kommer att stiga ännu mer ju närmare världen kommer att utveckla ett coronavirusvaccin:

Ett vaccin verkar också inom räckhåll, nu. Ingen anledning att vara baisseartad på kort sikt.

29. Juli 2020