Bittrex Stopt de handel in drie belangrijke privacy munten

De beurs zal de handel in Monero, Zcash en Dash stopzetten

  • Bittrex heeft besloten om XMR, ZEC en DASH van de lijst te schrappen.
  • Hoewel sommige waarnemers hebben gewezen op de regelgeving, is de reden voor het besluit van de beurs onduidelijk.
  • Andere omwisselingen hebben eerder de lijst met privacy-munten geschrapt.

Crypto-ruil Bittrex heeft ervoor Crypto Bull gekozen om drie van de belangrijkste privacy-munten van de cryptocurrentieruimte te verwijderen. De uitwisseling zal Monero (XMR), Zcash (ZEC) en Dash (DASH) op 15 januari van de lijst schrappen.

Bittrex neemt drastische maatregelen

Het nieuws van de schrapping werd deze week via de blog van het bedrijf gedeeld, hoewel er geen reden werd gegeven voor de beslissing.

Alle drie de penningen worden vaak beschreven als privacybewarende cryptomunten. In tegenstelling tot Bitcoin en andere cryptocurrencies, houden privacy-munten transactiebedragen en adressen verborgen.

Sommigen hebben gespeculeerd dat de schrapping van de lijst een reactie is op de druk van de regelgeving. Met name de Financial Action Task Force (FATF) heeft vorige maand nieuwe anti-witwasmaatregelen aangekondigd, die er mogelijk toe hebben geleid dat Bittrex de drie munten van de lijst heeft geschrapt.

Bittrex merkt op dat de handel op 15 januari om 18.00 uur oostelijke tijd zal worden gesloten. Gebruikers hebben tot 30 dagen de tijd om hun tegoeden op te nemen, hoewel „in bepaalde gevallen de opnameperiode kan worden verkort“.

De drie munten hebben een aanzienlijke prijshit genomen sinds het nieuws vanmiddag meer aandacht trok. XMR en ZEC zijn beide ongeveer 9,5% gedaald in de afgelopen 24 uur, terwijl DASH 8,9% lager is.

Wijdverbreide Delistings

In het verleden zijn ook bij andere beurzen de privacy-munten van de lijst geschrapt. OKEx Korea en Upbit zijn in 2019 om soortgelijke redenen gestopt met de handel in dezelfde munten. Bitbay schrapte kort daarna ook de notering van Monero.

De acties van Bittrex zijn echter uitzonderlijk, omdat het een van de eerste grote Amerikaanse beurzen is die alle drie de munten van de lijst heeft geschrapt. Het valt nog te bezien of andere omwisselingen zullen volgen, of dat Bittrex‘ schrapping zelfs een blijvend effect zal hebben op de cryptocentrische markt.

Deze stap volgt op het besluit van Bittrex om de handel in XRP te stoppen vanwege de voortdurende botsing van Ripple met de SEC. Tal van andere beurzen hebben dezelfde beslissing genomen.

Ten tijde van dit schrijven hield deze auteur ETH, UNI, ADA, BAT, IOTA en andere altcoins.

2. Januar 2021