De Bitcoin Reserve van MicroStrategy is verhoogd met 175 miljoen dollar.

MicroStrategy, een beursgenoteerde leverancier van BI-toepassingssoftware (Business Intelligence), lijkt de weg naar Bitcoin in te slaan. Een update van vandaag bevestigt dat de Bitcoin-reserve van MicroStrategy met 175 miljoen dollar is verhoogd. Dit komt nadat het bedrijf maandag onthulde dat het op zoek is naar meer van de cryptocurrency.

MicroStrategy’s Bitcoin-reserve is verhoogd met meer dan 16K Bitcoins.
De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, bevestigde de extra aankoop in een tweet op dinsdag. Hij merkte precies op dat er op 14 september 16.796 Bitcoins werden toegevoegd aan MicroStrategy’s Bitcoin-reserve. De nieuwe Bitcoins werden op dat moment gekocht voor een totale prijs van $175 miljoen. Dit is met name de tweede belangrijke aankoop van Bitcoins door het miljarden-dollar business intelligence bedrijf.

Cryptopolitan meldde de eerste Bitcoin-aankoop van het bedrijf op 11 augustus. Op dat moment kocht MicroStrategy 21.454 Bitcoin, die werd gekocht voor een enorm bedrag ter waarde van meer dan 200 miljoen dollar. Opmerkelijk is dat MicroStrategy’s Bitcoin-reserve deel uitmaakt van de investeringsstrategie van het bedrijf om inflatie te voorkomen in deze onzekere tijd van de wereldeconomie. Het bedrijf heeft eerder gezegd:

GerelateerdePosten

De DAML verbindt BNP Paribas met grote wereldwijde beurzen.
Cardano (ADAUSD) prijs bij $0.0955 consoliderend voor een andere sterke bearish beweging.
Etherische prijs bereikt $370 na de BTC-rally, wat is het volgende?
Vuilnisbeurs beschuldigd van het faciliteren van het witwassen van geld

Onze investering in Bitcoin maakt deel uit van onze nieuwe kapitaaltoewijzingsstrategie, die gericht is op het maximaliseren van de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders. […] MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft Bitcoin daarom tot de belangrijkste participatie in haar treasuryreservestrategie gemaakt.

MicroStrategy geeft toe meer Bitcoin te kopen.

Zoals Saylor tweeted, houdt het bedrijf momenteel in totaal 38.250 Bitcoins in haar cryptoreserve. De totale aankoopprijs voor de cryptocurrencies loopt op tot $425 miljoen, inclusief de kosten en transactiekosten. De ontwikkeling van vandaag is komende dagen nadat het business intelligence-bedrijf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geïnformeerd over zijn plan om meer Bitcoin te houden. Het bedrijf zei tegen de toezichthouder dat het zijn Bitcoin-reserve mogelijk met meer dan $250 miljoen verhoogt. Met name de huidige MicroStrategy’s Bitcoin-reserve plaatst het bedrijf als een van de grootste Bitcoin-stieren.

16. September 2020